Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Erwtensoep
Ingrediƫnten
300 g spliterwten
600 ml plantaardige bouillon
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel margarine
1 eetlepels tarwebloem
400 ml sojamelk
zout en peper naar smaak
100 g bacon tempeh, in plakjes gesneden en daarna in vierkantjes
4 eetlepels plantaardige olie
Aantal porties: 6
600 ml plantaardige bouillon
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel margarine
1 eetlepels tarwebloem
400 ml sojamelk
zout en peper naar smaak
100 g bacon tempeh, in plakjes gesneden en daarna in vierkantjes
4 eetlepels plantaardige olie
Aantal porties: 6
Werkwijze
Week de erwten gedurende een nacht in ongeveer 1 liter water. Draineer de erwten en gooi het weekwater weg.Plaats de erwten, ui en bouillon in een soeppot en breng aan de kook. Laat nog een uur koken op laag vuur. Pureer met een keukenmachine.
Voeg de margarine en tarwe bloem in een aparte kookpot. Meng tot een glad mengsel bekomen wordt. Voeg de sojamelk toe en breng tot het kookpunt, onder voortdurend roeren.
Voeg de sojamelk bij de erwtensoep.
Bak te tempeh stukjes in de olie tot de tempeh krokant is. Voeg de gebakken tempeh toe aan de erwtensoep vlak voor het opdienen.