Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Rijstpap

Ingrediƫnten

120 g broken rice or risotto rice
1 liter plain soy milk (without flavours, salt or sugar)
1/2 teaspoon salt
0,15 g saffron powder
1 tablespoon vanilla sugar (optional)
50 g Cassonade Graeffe sugar

Aantal porties: 4
Rice porridge




Werkwijze

Rijstpap is een typisch Belgisch nagerecht. De saffraan geeft de rijstpap haar typische geur en gele kleur. De rijstpap wordt traditioneel gegeten tijdens speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld tijdens Kerstmis. Wij maken onze rijstpap steeds met zelfgemaakte sojamelk (met ons sojamelkmachine).

Meng de gebroken rijst, saffraanpoeder en zout met de sojamelk en breng aan de kook. Laat gedurende 30 tot 45 minuten simmeren tot de rijst gaar is. Roer regelmatig. Voeg uiteindelijk de vanillesuiker toe en laat deze oplossen. Schep de rijstpap in kommetjes en laat afkoelen.

Serveer met Cassonade Graeffe suiker (dit is gemalen bruine suiker).

Commentaren

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 4518