Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Sojakaarsen

Wat zijn sojakaarsen?

Sojakaarsen worden gemaakt van sojawas, dit is chemisch verzadigde sojaolie. Sojawas werd in 1992 uitgevonden door Michael Richards die zocht naar een goedkoper alternatief voor bijenwas. Want toen hij in 1991 in de kaarsenindustrie stapte realiseerde hij al vlug de groeiende vraag naar kaarsen van natuurlijke was. Sojawas werd dikwijls gemengd met geurmiddelen om geurkaarsen te fabriceren.

Voordelen van sojakaarsen

Sojakaarsen hebben de volgende voordelen in vergelijking met paraffinekaarsen:

Sojakaarsen zijn goedkoop

Bijenwas is een goed natuurlijk alternatief voor paraffinewas maar het is veel duurder om dezelfde resultaten te verkrijgen als een kaars die gebaseerd is op sojawas. Kaarsen op basis van sojawas zijn kosteneffectief.

Sojawas is geheel natuurlijk

Mensen die bewust omgaan met het milieu geven de voorkeur aan kaarsen die gemaakt zijn van sojawas omdat ze niet gemaakt zijn van petroleum zoals paraffinekaarsen.

Sojakaarsen branden langer

Sojakaarsen hebben tot 50 % meer branduren dan paraffinekaarsen.

Vlekken van sojakaarsen zijn gemakkelijk te reinigen

Het is zeer moeilijk om paraffinewas te verwijderen van meubels of textiel. Gemors van sojakaarsen daarentegen is gemakkelijk te verwijderen met wat heet zeepwater.

Sojakaarsen produceren minder roet

Roet is zeer ongezond en moet vermeden worden. Sojakaarsen produceren ongeveer 90 % minder roet dan paraffinekaarsen, en kunnen zo helpen om de luchtkwaliteit te behouden.

Geparfumeerde sojakaarsen geven meer geur af

Bij toevoeging van sojaolie wordt het smeltpunt van de kaars lager. Daardoor zal de kaars kouder branden en wordt de geur vlugger verspreid.

Commentaren

Soja kaarsen in Nederland?

Hoi, heeft iemand een adresje voor soja kaarsen in Nederland? Klinkt wel goed al die voordelen. Hoewel ik verderop op 't forum een linkje zag staan wat claimde dat er niet zoveel minder roetvorming is, ook zonder dat blijven er nog genoeg voordelen over. Maar ik kan ze nergens vinden! Ook heb ik op US sites wel 'maak je eigen geurkaars' pakketten gezien, waarbij je zelf met soja-was & geurolien geurkaarsjes kon maken, lijkt me ook leuk. Maar dat al helemaal nergens kunnen vinden, zelfs niemand die er ook maar van gehoord had. Iemand hier misschien?
Gast - 30/08/2010

adresje voor sojakaarsen

Dit is een goed adresje: www.waedlampke.nl
Gast - 04/09/2010

sojakaar

Laatst een heerlijke SOJA MASSAGE KAARS gekocht in Amsterdam. In een hele leuke lifestyle winkel MILAGROS MUNDO. Prachtige kleurrijke winkel. Er was keuze uit drie geuren KOKOS, MANGO en ORANJEBLOESEM. Heel leuk kaars is in een kokosnoot gegoten. De gehele verpakking is duurzaam. Helemaal geweldig!
Joya - 03/02/2011

Sojakaarsen

http://www.sojakaarsen.nl/ Kijk hier maar eens op. Succes!
Mriannevl - 20/08/2012

Sojakaarsen

Ik ben nieuw op dit forum en graag wil ik weten waar je sojakaarsen kunt kopen. Ik kan ze namelijk nergens vinden hier in Nederland. Weet iemand een adresje/adresjes? En welk merk eventueel? Tevens wil ik graag weten of er ook sojatheelichtjes bestaan...? Ik hoop dat iemand hier antwoord op heeft.
Alvast bedankt! Groetjes, Arnoud


Arnaud - 29/04/2014

Sojakaarsen

Ik heb sojakaarsen of sojawas hier ook nog niet gevonden. Ik vrees dat je ze zal moeten bestelen in de Verenigde Staten, daar zijn wel duizenden winkels die ze verkopen. Cargill is de producent van sojawas. Dit is hun antwoord op mijn eerdere vraag: "Thank you for writing and interesting in Cargill. Currently, we don't produce/sell in Belgium and Europe. Good news is we are in the process of making this happen."

Erik - 29/04/2014

Sojakaarsen

Bedankt Erik voor je antwoord. Ik heb hier navraag gedaan maar niemand van de speciaalzaken schijnt het zelfs te kennen! Ik merk nu echt dat we hier in Europa met meerdere dingen "achter" lopen. Vervelend vind ik het wel, want als ik het antwoord van Cargill lees betekent het dus dat we moeten wachten, terwijl parafine-kaarsen schadelijk voor onze gezondheid zijn en bijenwaskaarsen vind ik veel te duur.
Arnaud - 29/04/2014

verkooppunt(en)

Beste Arnoud, Ik werk bij BsaB en in deze winkel verkopen wij (geur) kaarsen die gemaakt zijn van 100% sojawas. De winkel is gevestigd in Utrecht en zal volgende maand ook worden geopend in Amsterdam. Tevens is er de mogelijkheid om producten online te bestellen. Kijk anders even op www.bsab.nl
Vriendelijke groet, Bo Schinkel, BsaB Nederland
Bo Schinkel - 01/08/2014

Soy wax

Alles voor het maken van soy wax kaarsen enz vind u op soy-wax.nl en soy-Wax.be.
brigitte - 16/12/2014

Sojakaarsen

Sojakaarsen in Nederland kan je bij ons kopen: http://www.candlewoods-kaarsen.nl/c-2830216/sojakaarsen/
De Europese tegenhanger van sojakaarsen is raapzaad kaarsen: http://www.candlewoods-kaarsen.nl/c-2830235/raapzaad-kaarsen/
Erik - 25/03/2015

Soja woodwick kaarsen

100% sojakaarsen met een woodwick (houten lont). Woodwick kaarsen knisperen en knapperen als een gezellig houtvuurtje. Hier te koop: www.candlewoods-kaarsen.nl
Max - 17/10/2015

soyakaarsen met 100% etherische olie

Mocht er iemand nog bijzondere soyacandles willen, dan wil ik graag laten weten dat wij deze met veel liefde maken, met pure etherische olien.. zowel om te branden, als om de kast bv natuurlijk te laten geuren. Ze zijn natuurlijk wel kostbaarder dan gewone man made geuren, maar daarvoor heb je ook wel iets heel bijzonders...
Ook maken we deze voor de massages die we geven, dan wordt de soyawaskaars wel verrijkt met jojoba en andere waardevolle olien
Alle serieuze belangstelling verwelkomen we. Zo maken we Zoete sinas, met bergamot en neroli, maar dan wel de pure orangeblossom EO... die is met niets andere te vergelijken.. en de geuren zijn heeeel zacht en natuurlijk...
Ze kijken me aan en lachend zeggen de kaarsjes: Light My Fire!!!!
groetjes van een echte soyakaars fan
dreamboat - 10/12/2016

Soja wax te koop in België

Alles voor zelf van sojawas kaarsen te maken op Soy-wax.be
Soy- wax - 17/02/2017

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 6959