Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Natto, superfood uit Japan

natto Natto wordt al eeuwenlang geconsumeerd in Japan. Vanwege de gezondheidsvoordelen wordt natto nu populair als een superfood in de rest van de wereld. Zelfs dr. Mercola, een beroemde Amerikaanse dokter die een fel tegenstander is van soja, is dol op natto en eet het zelfs dagelijks. Natto zijn gekookte sojabonen die door Bacillus natto zijn gefermenteerd. Deze fermentatie resulteert in een slijmerige textuur en een scherpe smaak en aroma. Als je de moed hebt om de smaak te wennen, zul je het uiteindelijk geweldig vinden! Natto kan een rol spelen bij het verminderen van het risico op vele ziekten, waaronder kanker, hartaandoeningen en osteoporose. De Bacillus natto produceert nattokinase, een enzym dat een zeer sterke fibrinolytische (bloedklonteroplossende) activiteit heeft. Terwijl Bacillus natto de sojabonen vergist, produceert het ook vitamine K2 (menaquinone) dat de verharding van je slagaders voorkomt en essentieel is voor het bouwen van sterke botten. Bovendien zullen de Bacillus natto-bacteriën fungeren als probiotica in uw ingewanden en helpen gastro-intestinale stoornissen geassocieerd met antibioticagebruik of Helicobacter pylori-infecties.

Productie van natto

Natto kan een uitdaging zijn om te vinden, maar het is gemakkelijk om thuis te produceren. Je kunt de oude natto als starter gebruiken, maar om aan de veilige kant te blijven, wordt aanbevolen om een ​​goede natto starter te gebruiken. In principe stoom je gedrenkte sojabonen 45 minuten in een snelkookpan, voeg je de natto-starter toe, incubeer je bij 40°C en 24 uur later heb je verse natto. Alle processen moeten zeer hygiënisch worden gedaan om besmetting met vreemde bacteriën te voorkomen.

Natto eten

In Japan wordt natto traditioneel op smaak gebracht met sojasaus en mosterd en bovenop rijst gegeten. Je kunt het ook als zodanig eten, of met wat zout of fijngesneden uien.

Commentaren

Natto

Waar is natto te koop in antwerpen, wat kost het?
Mathews Jordan - 29/08/2020

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 4843