Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Sesamzaadkoekjes
Ingrediënten
100 g bakmargarine of boter
125 g witte suiker
2 theelepels bakpoeder
2 eieren, geklopt
1/2 theelepels anijszaadjes, gemalen
100 ml sojamelk
350 g tarwebloem
50 g sesamzaadjes
Aantal porties: 15
125 g witte suiker
2 theelepels bakpoeder
2 eieren, geklopt
1/2 theelepels anijszaadjes, gemalen
100 ml sojamelk
350 g tarwebloem
50 g sesamzaadjes
Aantal porties: 15
Werkwijze
Klop de margarine samen met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de sojamelk, bakpoeder, eieren (ongeveer 1/4 overlaten voor de topping), anijszaadjes en bloem. Kneed met de handen tot een vast deeg. Neem stukjes deeg ter grootte van een walnoot en vorm er ringvormige koekjes mee.Maak de topping door het resterende ei te mengen met het sesamzaad. Dompel het bovenste gedeelte van elk koekje in het mengsel.
Plaats de sesamzaadkoekjes op een ingevette bakplaat en bak gedurende ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven bij 180°C of totdat de sesamzaadkoekjes goudbruin zijn.
Verwijder de sesamzaadkoekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.