Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Bananenkoekjes
Ingrediënten
200 g margarine of boter
200 g havervlokken
150 g rietsuiker
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel
1/4 g vers geraspte nootmuskaat
2 rijpe bananen
100 g tarwebloem
50 g sojameel
100 g geraspte amandelen
150 g donkere chocolade
2 eieren
200 g havervlokken
150 g rietsuiker
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel
1/4 g vers geraspte nootmuskaat
2 rijpe bananen
100 g tarwebloem
50 g sojameel
100 g geraspte amandelen
150 g donkere chocolade
2 eieren
Werkwijze
Smelt ongeveer 1 eetlepel margarine in een pan en voeg de havermout toe. Rooster de havermout al roerend tot de kleur lichtbruin is. Laat afkoelen.Meng in een kom de suiker met het restant van de boter tot romig. Prak de banaan. Voeg de banaan en de eieren bij het suikermengsel en meng opnieuw. Voeg de havermout, tarwemeel, sojameel, zout, amandelen, kaneel en nootmuskaat toe. Meng tot een deeg.
Vorm op een ingevette bakplaat koekjes met behulp van een theelepel. Bak de bananenkoekjes in een voorverwarmde oven bij 200°C gedurende 15 minuten of totdat de koekjes krokant en goudbruin zijn. Laat de bananenkoekjes afkoelen op een rooster.
Verwarm in een pot op laag vuur de chocolade tot ze juist is gesmolten (zeker niet koken). Dit de onderste 1/2 cm van de bananenkoekjes in de chocolade en plaats ze op boterhampapier.
Dit recept is goed voor een zestigtal bananenkoekjes