Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Amandelkoekjes

Ingrediënten

150 g margarine of boter
75 g witte suiker
2 eieren, eiwit en dooier gescheiden
140 g bloem
60 g sojameel
1/2 theelepel Kardemom
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel bakpoeder
75 g amandelpoeder
1/2 theelepel zout
2 eetlepels sojamelk
50 g gehalveerde amandelen

Aantal porties: 6



Werkwijze

Meng de margarine en de suiker in een kom tot een romig mengsel wordt bekomen. Voeg hieraan toe de eiwitten, slecht 1 eigeel (bewaar het andere voor later), kaneel, kardemom, bakpoeder, amandelpoeder, bloem en sojameel. Laat 1 uur afkoelen.

Vorm platte koekjes van 5-6 cm op een ingevette bakplaat (waarschijnlijk heb je meerdere bakplaten nodig). Meng het eigeel met de sojamelk. Bestrijk met dit mengsel de amandelkoekjes. Druk in elk koekje een halve amandel.

Bak de amandelkoekjes gedurende 6-8 minuten op 200°C tot ze goudbruin zijn. Haal de amandelkoekjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Commentaren

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 9133