Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Appelpannekoek
Ingrediënten
100 g margarine
4 eetlepels suiker
3 apples, geschild en in schijfjes gesneden
1 theelepel gemalen kaneel
4 eieren opgeklopt
250 ml sojamelk
125 g tarwebloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel poedersuiker
Aantal porties: 4
4 eetlepels suiker
3 apples, geschild en in schijfjes gesneden
1 theelepel gemalen kaneel
4 eieren opgeklopt
250 ml sojamelk
125 g tarwebloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel poedersuiker
Aantal porties: 4
Werkwijze
Smelt de margarine in een kleine pot and voeg de appels, suiker en kaneel toe. Kook gedurende een vijftal minuten totdat de appels een beetje gaar zijn maar niet te zacht.Meng in een apparte kom de tarwebloem met de bakpoeder. Meng hierin de eieren en de sojamelk. Meng tot een gladde deeg wordt bekomen.
Verdeel de appels in een ovenpan en bedek met de deeg. Plaats in een voorverwarmde oven (220°C) en bak gedurende 30 minuten of totdat de appelpannekoek goudbruin is.
Versier de appelpannekoek met gezeefde suikerpoeder en dien onmiddellijk op.