Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Pindakaassaus met miso
Ingrediƫnten
100 g geroosterde pindanoten, ongezouten
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels miso
1 theelepel honing
1/2 theelepel Tabascosaus
200 ml water
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel plantaardige olie
1 theelepel peterselie, gehakt
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels miso
1 theelepel honing
1/2 theelepel Tabascosaus
200 ml water
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel plantaardige olie
1 theelepel peterselie, gehakt
Werkwijze
Combineer de pindanoten, knoflook, tabascosaus, miso, honing en water. Breng tot aan het kookpunt en laat wat afkoelen. Mix dit mengsel met een keukenmachine totdat het glad is. Verwarm de olie in een pan en voeg de gesnipperde ui toe. Bak de ui totdat deze bruin en krokant is.Meng de ui met de pindasaus en giet het mengsel in een serveerkom. Besprenkel met de gehakte peterselie.
Deze pindasaus met miso is heerlijk samen met rijst, pasta of gestoomde groenten.