Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Miso Kashiwa Mochi
Ingrediƫnten
250 g kabacha pompoen (of kalabas), gepeld en in blokjes gesneden
3 eetlepel zoete witte miso
2 eetlepels honing
150 g kleefrijstmeel
100 ml water
1/2 theelepel zout
Aantal porties: 8
3 eetlepel zoete witte miso
2 eetlepels honing
150 g kleefrijstmeel
100 ml water
1/2 theelepel zout
Aantal porties: 8
Werkwijze
Stoom de pompoen gedurende 20 minuten of totdat ze gaar is. Pureer de pompoen. Voeg de miso en honing toe en meng goed.Kook het water. Meng in een pot het kleefrijstmeel met het zout. Voeg hieraan gelijdelijk het hete water toe terwijl heel goed gemengd wordt gedurende enkele minuten.
Pak dit deeg in in een natte doek en stoom gedurenede 20 minuten. Kneed dit deeg grondig totdat een elastisch geheel wordt bekomen.
Verdeel dit deeg in 8 gelijke stukken en vorm ze tot platte ronde schijven op een licht ingebloemde tafel. Verdeel de pompoenpuree over deze schijven en vouw ze dubbel. Druk op de randen om het deeg te verzegelen.
Verpak elk stuk deeg in aluminium folie en stoom gedurende 5 minuten. Dien de Miso Kashiwa Mochi koud op.