Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Borstvergroting

Soja bevat isoflavonen, phyto-oestrogenen die sterk lijken op het vrouwelijke hormoon oestrogeen en daardoor ook een zwakke oestrogene activiteit kunnen uitoefenen in ons lichaam. Oestrogeen zorgt bij vrouwen voor onder andere grotere borsten. De vraag is of isoflavonen in soja hetzelfde effect hebben. Er wordt beweerd dat als je regelmatig sojaproducten consumeert je borsten één tot twee cups kunnen groeien.

Studies tonen zulk verband nog niet aan, eigenlijk is het nog nooit een onderwerp geweest van een objectieve wetenschappelijke studie.
Het enige wat reeds onderzocht werd is het effect van isoflavonen op het risico op borstkanker en de meeste studies wijzen eerder op een beschermend effect van isoflavonen. Nochtans bestaan er borstpillen, zoals BreastGro, meestal op basis van isoflavonen uit hop, voor een borstvergrotend effect. Een klinisch onderzoek in opdracht van BreastGro naar de werking van hun capsules vond dat bij 1 van de 3 vrouwen een volumetoename van 1 tot 2 cups werd geconstateerd. Bij vrouwen die ooit zwanger zijn geweest werd de grootste toename van het borstvolume waargenomen. Volgens de studie vertoonde Breastgro geen negatieve bijwerkingen bij de vrouwen.

Wel krijgen we veel berichten van vrouwen die beweren dat hun cupmaat steeg nadat ze meer sojaproducten zijn beginnen eten. Mogelijk is dit effect eerder te wijten aan een verhoogde calorie-inname, bv door de toegevoegde suikers in sojamelk en zal het gunstig effect van een hogere cupmaat gepaard gaan met algemene en ongewenste gewichtsverhoging.

Commentaren

Borstvergroting

Op internet kwam ik een advertentie tegen van breastgro. Zij pretenderen borstgroei door een middel met o.a. isoflavinen (zoals in soya). Is er iets bekend op dit gebied? Kan het een bijwerking zijn van de 'hormonen' in soya?
Vrager - 17/03/2004

Borstvergroting

Volgens de advertentie zou je voor 360 EUR tabletten moeten slikken om resultaat te zien. Dit lijkt me geldklopperij want geen "natuurlijke" pillen zullen uw borsten vergroten, enkel een operatie.

In die pillen zit werkelijk alles: boekweit, zwarte haver, gerst, rogge, tarwe, ma?s, hopmix, mout, isoflavonen complex, voedingsvezels,...

Als hop toch werkt kun je misschien elke dag een paar trappisten drinken. Daar zullen je borsten (en de rest van je lichaam) zeker dikker van worden.
Rob - 20/03/2004

Breastgro

Hallo

Ik slik nu 5 weken breastgro en er is duidelijke verandering te zien (en te voelen... Borsten staan rechter op en mn bh's zitten strakker... Mijn moeder begon al te vragen of ik zwanger was hihihihi.. Mijn borsten doen in vlagen zeer aan de zijkanten. Of dit komt door de isoflavonen weet ik niet maar de pillen werken tot dusverre wel...

Groetjes Cindy
Davikita - 12/09/2005

Breastgro pillen

ik heb ook zo'n pillen geslikt, maar dan van bol?ro. in het begin dacht ik ook dat het echt hielp, maar nu na 5 maanden is het alsof mijn lichaam gewoon is aan die pilletjes en is alles weer bij het oude, helaas.
Margareta - 19/09/2005

Breastgro pillen

doe het gewoon niet, ik ben erin gelopen, en na het doosje pillen zijn mijn borstjes zo slap als pannenkoeken! daaag centjes, daag mini borstjes die een maandje een kwartje groter waren
Mimi - 25/10/2005

natuurlijke borstvergroting

ik vroeg mij af of je de anticonceptie pil in mijn geval de diana35 mag blijven gebruiken als je top-up gebruikt. Tup-up is ook een borstvergrotend middel op natuurlijke wijze.
Als je hier antwoord op hebt laat me dat dan weten.
Lisa - 19/04/2006

Borstvergroting

...en als het werkt? Moet je je hele leven die dure pillen blijven slikken zeker. Als je er na een paar jaar geen zin meer in hebt, gaan ze vast nog slapper hangen simpel en alleen door die verandering. Als je dan echt dikkere borsten wil kun kun je beter opereren; al was het alleen al om het geld.
Maar waar gaat dat heen? Mag je geen mens meer zijn? We zijn beperkt en blijven beperkt. Straks is dat ook nog een niet weg te denken onderdeel van het leven zoals een auto, een mobieltje, mooie tanden, witte tanden, elk jaar op vakantie... Sjongejonge wat kunnen we onszelf voor de gek houden...
Het volstaat te denken dat je gelukkig bent om het ook te zijn.
amaniro - 13/07/2006

Breastgro pillen

Ik denk dat het antwoord simpel is: dan eten we daar toch meer van. Zal vast wel gezond zijn..! Enne.. bij isoflavonen complex: lees soja.
Gast - 15/07/2006

Breastgro

Ik ben nu aan de tweede verpakking bezig en het werkt dus echt. Mijn borsten zijn aan het groeien en zijn zeker strakker.

Dus voor iedereen; gewoon beginnen!!
Gast - 05/08/2006

Borstvergroting

Dag allemaal.. ik wou ook nog even reageren.. ik heb Cup C en ben er erg tevreden meej! Miss onterecht dat ik ga zeggen dat ik geen pillen zou slikken, want mijn borsten zijn mooi strak en keb een aardige maat... maar pillen slikken?? Ongezond zeg.. en wie zegt dat het helpt? Ik doe de opleiding verpleegkunde en zou het sterk afraden.. accepteer jezelf zoals je bent!! Zoals bij mij?? Kvind het ook niet mooi, khad liever ietsjes ietsje kleiner gehad.. heb een smal middeltje dus bij mij staat t ook weer niet mooi! Er is altijd wel iets te zeuren over je figuur.. dus hou er gewoon mee op en geniet van je leven!!! Succes...
Ikke - 22/09/2006

Hmm

Maar hop zit erin. En hop zorgt dat je borsten groter zijn toch? Als je nou hop pillen alleen slikt worden ze volgens mij wel strakker. Ik heb ook problemen met mn borsten, verder niet echt ergens mee met mn lichaam. Vind ze slapjes door het afvallen. Ik zou me veel beter voelen met die pillen dan plastic chirurgie. Maar je moet die pillen dus bljven slikken? Er zitten heel veel hormonen in, en dat betkend ook meer puistjes.
songsaboutme - 01/05/2007

Borstvergroting

Dag allemaal! Nou, ik heb al 4 pakken opgemaakt, hehe, en de reden dat ik gestopt had was dat op gegeven moment begon ik een beetje zorgen te maken over mijn borsten. Ik had zo'n maatje B maar al na 2e pak van breastgro kon ik mijn ogen niet geloven. En mijn man ook. Hij snapte namelijk helemaal niets van: mijn borsten waren opeens zo opgevuld dat pasten niet meer in mijn ouder beha's!! Na de 2e verpakking begon ik langzaam af te bouwen, tot 3-4 pillen per week maar had het gevoel dat ze worden steeds voller. Na 4e pak stopte ik helemaal en al meer dan 1 jaar slik ik deze viese pillen niet meer. 4 pakken en aan de smak van de pillen kon ik echt niet aan wennen, haha. Nu de borsten van de volle C naar volle B teruggetrokken en ik (met mijn man samen) ben nog steeds ontzetten tevreden ermee. Ik had nooit C maat gehad en voor mij was dat een bijzondere ervaring, hehe! Nu de borsten blijven in deze maat, en voor mijn leeftijd (50 dit jaar gepasseerd) is het erg bijzonder.
Voor diegen die dat willen, mijn advies: gevoon proberen, hoor!
kus aan iedereen


Gast - 07/09/2007

Borstvergroting

Ook ik ben begonnen aan de kuur en ik ben nu al tevreden.Mijn borsten hingen ook als theezakjes icon_lol.gif naar beneden, maar staan nu mooi recht op.
Ben als testpersoon uitgekozen om 6 maanden lang deze capsules kosteloos te testen.
Mijn borsten zijn na 1 maand al veel steviger en nu moet ik nog 5 maanden.
Voel me eigen er goed bij en omdat ik de capsules niet weg krijg(te groot)
maak ik ze los en gooi de inhoud in mijn mond (heb eerst gevraagd of het mocht) en aan de bittere smaak begin ik nu te wennen, proef het zelfs niet meer.
Ik ben heel tevreden hierover
Ook mijn advies is gewoon proberen, gaat allemaal heel natuurlijk en het helpt ook nog eens tegen andere klachten
Groetjes
annoniem - 16/09/2007

Blijf maar dromen!

blijf maar dromen, wij drinken al jaren enkel nog soja en ik heb nog niks gemerkt en nog nergens gehoord dat dit ok zou zijn voor grotere borsten, dit is de mop van de eeuw!
sojamama - 17/03/2009

Borstvergroting

Hey allemaal, zouden jullie (zij die tevreden zijn) de namen van de gebruikte producten kunnen geven? Hoe kan je je trouwens kandidaat stellen om zoiets te testen..?
gast - 14/04/2009

Borstvorming bij mannen

Dat soja borstvorming veroorzaakt kan wel kloppen. Als baby kreeg ik koemelk allergie en dronk sinds dan dagelijks sojamelk. Sommige dagen drink ik wel 3 glazen. Maar nu zit ik met een probleem. Ik krijg mannelijke borstvorming (Gynecomastia) en dankzij dit forumonderwerp heb ik net besloten om terug koemelk beginnen te drinken.
15 jarige jongen - 03/05/2009

Breastgro pillen

mensen die posetief reageren zijn vast personeel of kennissen, klinkt niet overtuigend !!!!!!!!!

zonde voor al het moeite, maar ergste van allemaal is dat je met een GROOT teleurstelling van over zal houden en dat beetje zelf vertrouwen ook kweit raakt door dat onzin produkten.
Torretje - 22/09/2009

Fabeltje

haha keep on dreaming icon_wink.gif is gewoon een fabeltje hoor... gebruik ook al jaren sojaproducten maar heb daar helaas nog niks van gemerkt icon_biggrin.gif
Gast - 05/12/2009

borstpillen

Ik heb ook geprobeerd en ben ook best tevreden. Bij mijn vriendin ging het minder goed, maar zag wel iets van verschil. Nog een vriendin heeft ze ook besteld, maar ze had moeite met slikken.
Ik denk dat het gewoon bij iedereen anders werkt!
Ik heb met mijn vriendin Bioflavo Plus gebruikt. Via website kun je ze gewoon bestellen en direct betalen.

Groetjes,
Joyce.
Joyce - 03/03/2010

Grotere borsten

Ik denk dat je eerder grotere borsen zal krijgen van
het drinken van teveel koemelk, met al die anti-biotica, pesticiden etc......?!?!
Gast - 24/07/2010

Grotere borsten

Denk dat hier een paar misverstanden zijn.
Door sojamelk gaan je borsten niet vergroten. MAAR bij tienermeisjes zou het wel kunnen helpen. Of als je borsten nog niet volgroeid zijn.
In soja zitten stoffen waardoor je vrouwelijke hormonen gestimuleerd worden en daardoor gaan je borsten dan sneller ontwikkelen.
Mijn dokter raadde mij dit aan doordat ze bij mij "achterbleven". Ik drink nu al een paar weken dagelijks sojamelk en mijn borsten zijn gevoeliger. (Ben dan wel 18 en nog in ontwikkeling)
Michelle - 04/08/2010

Pillen en crèmes werken niet

De Paaldans-Academy heeft voor het Nederlandse televisieprogramma Kassa gedurende twee maanden acht meisjes gevolgd die voor ons de volgende pillen en crèmes hebben uitgeprobeerd: B&B Contour, Procurves Plus, Senseous Breasts, Breast Enlargement Formula, DD-Borsten, Clinical Breast Grow Serum en Siluette for Woman Crème. Op de verpakking van de meeste middelen staat dat ze pas na één tot twee maanden gebruik resultaat geven. Deze middelen kosten omgerekend naar het gebruik van twee maanden tussen de 49,95 en 133,20 euro. De onderzoekers kwmen echter tot de conclusie dat er na twee maanden er bij niemand sprake van een zichtbaar resultaat.
Jo - 12/05/2012

mijn cupmaat is van een cup A naar een cup C gegroeid

Ik heb het zelf geprobeerd en mijn cupmaat is van een cup A naar een cup C gegroeid!! :-)
Aangezien er vrouwelijke hormonen in zitten.. Wie weet of het ook voor je billen werkt?
Marije33 - 24/12/2012

Aziaten en soja

Whahha aziaten gebruikenheel veel soja hoe komt het dan dat zij allemaal zo plat zijn! Wat een onzin soja geeft je geen dikkere tieten dombos
Jane87 - 15/09/2013

sojamelk

Ja hoor ik gebruik al 2weken sojamelk en mijn borsten groeien duidelijk, ze doen wel wat pijn en zijn zeer gevoelig. Ik ben wel nog 15 dus misschien komt het ook doordat mijn borsten nog in de groei zijn dat het werkt maar zeker proberen!
Marie36 - 10/11/2013

Wel effect bij mij

Ik ben 26, niet meer in de groei, en zocht dit op omdat ik duidelijk merkte dat mijn borsten groter werden. Ze zijn ook pijnlijk. Ik drink sinds kort sojamelk en wist niet van het verband af, maar bij mij is er dus wel duidelijk verschil te merken.
Nymphéas - 02/12/2013

Borstvergroting

lees ik nou goed dat je door soja melk groter borsten krijgt?


Mietje - 24/03/2014

Alpro soja en grotere borsten

een vriendin van mij had gelezen dat je van Alpro soja (pakjes drinken)
Grotere borsten kreeg en zij is hetr gaan drinken per dag 1 pakje en nu heeft ze al bijna een cup meer kan dat?
Ik heb ze ook gekocht en heb pas 1 pakje op
Ik hoop dat het bij mij ook werkt.
Groetjes Natasja
Natasja - 21/12/2014

Oestrogeen

tja, de fyto-oestrogenen in soja trekken op het vrouwelijk hormoon oestrogeen...
Daar zal het wel mee te maken hebben!
michellabro - 21/12/2014

Borsten

Hallo allemaal

Het is waar dat je grote borsten krijgt van soja.
Ik merkte dat ook.
Aangezien ik al grote heb ben ik er niet blij mee.
Ik neem soja voor de overgang.
Het helpt voor het zweten.
groetjes schumi.
schumi - 22/12/2014

oestrogeen

tja, de fyto-oestrogenen in soja trekken op het vrouwelijk hormoon oestrogeen...
Daar zal het wel mee te maken hebben!
michellabro - 16/01/2015

Alpro soja en grotere borsten

Natasja, wat bedoel je met Alpro soja (pakjes drinken). Is dat sojamelk? Want ik zou het eigenlijk ook willen proberen om mijn borsten te laten vergroten. Heeft er hier iemand ervaring in? Wat kan ik in dat geval het best innemen van sojaproduct?
Sofieke - 24/01/2015

Alpro soja en grotere borsten

als dat waar moest zijn, dan had ik allang de letters van het alfabet gehad, icon_lol.gif want drink al heel mijn leven alpro soya omdat ik een lactose-allergie heb.Ik zou zeggen blijf dromen.
Nicky - 24/01/2015

Inderdaad grotere borsten

Ik kreeg idd grotere borsten, heel waarschijnlijk door veel nuttigen van soja. Drie maanden geleden begon ik met een dieet; heel koolhydraten-arm en suikervrij.. en GEEN noten. Ik had een vervette lever, dus dit moet een tijdje. De kilo's vlogen er vrij snel af, de druk op mijn lever verdween. I.p.v. koolhydraten moest ik wel goed vlees eten en soya eten of drinken. Eigenlijk begon het pas toen ik ijsjes ging maken van biogarde-stand met sojadrank, een scheutje amandeldrank en stevia. Misschien at ik dit wel teveel, ik snakte met mijn dieet naar zoete frisse smaak. Vrijwel meteen gingen mijn borsten flink opzwellen. Heel vervelend, want van nature heb ik al best grote borsten. Ik ga nu proberen om de ijsjes met melk te maken in plaats van soja. Hopelijk worden mijn borsten dan weer kleiner.
Femy - 07/04/2015

soja

soja zou werken omdat er fyto - oestrogenen in zitten. dit zijn plantaardige stoffen die het echt oestrogeen nabootsen. het werkt vooral in de borstklieren en omdat er veel eiwitten in zitten is het ook verstevigend. ik ben 17 en ben PLAT ik heb niets. ik heb heel veel opgezocht over die fyto oestrogenen. bij de een helpt het bij de ander niet. er zijn verschillende dingen waar fyto oestrogenen inzitten: lijnzaad, seasam, anijs, teunisbloemolie, soja, hop, om er maar een paar op te noemen. ik gebruik zelf sinds gisteren teunisbloem olie. dit helpt bij menstruatie problemen en is goed voor de huid. verder drink ik elke avond anijs melk en neem bij het avond eten een hand vol seasamzaad. hoppelijk helpt het
x
lisa - 10/08/2015

Soja

Lisa, heeft het intussentijd al resultaat?
Siskq - 24/10/2015

Het werkt

Ik heb deze kuur al 15 jaar geleden gedaan en ging van een B naar een C. Helemaal blij en vooral dat ze stevig waren. Nu na de overgang {ik ben 56 jaar) werden mijn borsten iets slapper. Ik ben maar weer een kuurtje begonnen. Mijn borsten zijn nog steeds niet slap maar ik wil ze weer erg stevig. Het werkt. echt! Wel de kuur helemaal afmaken en dat duurt 8 maanden.
Marianne - 03/11/2015

Pillen werken wel !

Groot cynicus toen ik eraan begon. In overgang en borsten verslapten. Kleine B maat is iets voller aan het worden na 3 maanden gebruik. Nadeel is dat met name in het begin mn borsten pijn deden ( steken ) kon niks verdragen zelfs geen bh. En plots weer ongesteld geworden ! dus die ingrediënten zijn daadwerkelijk gelinkt aan vrouwelijke oestrogenen. Borsten dus al voller ben benieuwd... wil het 6 mnd proberen.
Vrouw in overgang - 27/03/2016

Breast Gro

Tijden geleden kreeg ik een mailtje met reclame erin over deze pillen, gezien ik graag beetje experimenteer heb ik een pak besteld. Leuke wit/roze pillen en ben trouw gaan slikken. Erg lacherig natuurlijk maar trouw elke keer die pillen naar binnen stampen, op den duur nieuwe bh's gekocht en zelfs mensen begon het op te vallen. steviger en voller. Dus ze werken wel, heb wel begrepen dat als je zwanger bent geweest dat je beter resultaat hebt, dat klopt dus wel. Ik was en ben er erg tevreden over. Ben op den duur ermee gestopt, prijs is wel hoog, maar had ook sterkere nagels, zuivere huid en voor het haar schijnt het ook goed te zijn, al zie ik dat niet zo gezien mijn kleur uit een pakje komt. Ik ben wel van mening dat je pas kan zeggen dat het niet werkt als je het ook daadwerkelijk eens getest hebt.
Testkonijn - 26/04/2016

samen met de pil?

Mag je die breast go nemen als je ook de pil neemt? Of heeft vet slechte gevolgen voor de pil?
mira - 11/08/2016

Soja werkt?

Ik heb ook veel opgezocht over fyto-oestrogeen en vond het wel een poging waard aangezien mijn borsten (magere a-cup) er een beetje lullig uit zien. Ik ben een week geleden begonnen met elke dag een drinkpakje alpro en een portie edamameboontjes (want die vind ik gewoon lekker om van te snacken haha). Ik verwacht niet meteen resultaat aangezien ik pas een weekje bezig ben, maar verrassend genoeg werd ik wel na 3 dagen ongesteld (dat is een wonder aangezien gewoonlijk mijn cyclus 160 dagen is en het nu netjes na een maandje was). Aan mijn borsten helaas nog niets veranderd, maar ik hou hoop. Is er iemand bij wie het wel is gelukt? Gr
Jasmin - 13/08/2016

borstvergroting

Hoelang moet je dan wachten op een beetje uitzicht? ik drink nu al een weekje sojamelk elke dag me cornflakes. Ik eb geen idee oelang dak moet drinken voor wat effect iemand een idee?
greetzz Me
nicklovertje - 20/08/2016

Mooi meegenomen

Ik heb altijd kleine cupmaat gehad en ben nu ook overgegaan naar soja omdat mij zoontje waarschijnlijk koemelkallergie heeft. Ik geef hem borstvoeding. Ben benieuwd!
MamaJM - 20/08/2016

Wat een onzin

Van soja zou je grotere borsten krijgen? Wat een onzin! Gebruik al jaren in meer of mindere mate soja producten en mijn borsten zijn echt niet groter geworden. Heb al die tijd mijn A-cup behouden. Gelukkig, want ik zou echt geen grotere willen.
Lis - 11/09/2016

Ik ben wel ruim een cupmaat in borstomvang gegroeid

Ik begon een paar maanden geleden met het drinken van soja omdat ik me opgeblazen voelde door het drinken van normale melk, en ik weet niet of het daardoor komt maar ben wel ruim een cupmaat in borstomvang gegroeid. Ik ben overigens 18 jaar en volgens mij ook sowieso wel licht aangekomen - dus helemaal zeker weet ik niet dat het daardoor komt. Maar mijn borsten zijn in verhouding tot de rest van mijn lichaam duidelijk meer gegroeid!
Gast - 10/12/2016

Sojamelk met cornflakes is zo'n beetje het ongezondste wat je jezelf kan aandoen. Geen supermarkt rommel nemen nicklovertje. Haal fenegriekpoeder of de echte zaadjes.
Helen - 11/01/2017

Megaborsten

Ah vandaar!
Ik ben vanwege lactose intolerantie net een maand overgestapt op soja. En op tot nu toe voor mij onverklaarbare wijze tegeijkertijd afgevallen ?n van cup B naar cup C gegaan. Nu snap ik waar dit mee te maken heeft. Bij mij dus wel echt waar.
Dinda - 14/07/2018

Megaborsten

ik had een B cup en na het drinken van sojamelk een paar weken heb nu een E cup. Mijn borsten zijn groot en stevig en ik ben er erg blij mee als ik op het strand rondloop en mijn borsten lekker bewegen. Krijg ook veel bekijks en ik ben er trots op!
Sonja - 14/07/2018

Grotere borsten

Ik denk dat je eerder grotere borsen zal krijgen van het drinken van teveel koemelk, met al die anti-biotica, pesticiden etc......?!?!
Guest - 20/02/2019

Onverklaarbaar

Hallo ik ben 37 en heb altijd al cup aa gehad. Plat dus! Ik eet en drink geen soja. Wel ben ik geëmigreerd naar Duitsland en woon er nu 1 jaar. Sinds 6 maand groeien mijn borsten opeens van aa naar a en nu een volle b cup. Nu las ik dat fyto oestrogeen in rode wijn zit. Ik drink weekends wel eens een wijntje. Maar verder is er niks veranderd in Mn eetpatroon.
Wel is hier veel eten vegan en bio en veel zonder conserveringsmiddelen kleurstoffen en e nummers.
Louisa - 19/05/2019

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 966