Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Broodjes met soja-eiwit

Ingrediënten

2 eetlepels plantaardige olie
1 eetlepels suiker
250 ml sojamelk
250 ml water
4 theelepels bakkersgist
600 g tarwemeel
150 g soja-eiwit

Aantal porties: 12



Werkwijze

Meng het tarwemeel, soja-eiwit, droge bakkersgist en zout. Voeg hieraan toe het water en de sojamelk. Meng met de handen tot een vast en elastisch deeg wordt bekomen. Voeg extra soja-eiwit of tarwebloem toe indien het deeg te slap is of voeg extra water toe indien het deeg te droog is.

Laat het brooddeeg 30 minuten rijzen op een warme plaats (25-30°C). Kneed het deeg opnieuw in vorm 12 broodjes. Plaats ze op een ingevette en bebloemde bakplaat en laat de broodjes 10-20 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume vedubbeld is. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven bij 180°C gedurende 30 minuten.

Verwijder de soja-eiwit broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Commentaren

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 2817