Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Vandemoortele Groep (Alpro) neemt SoFine Foods over

De directies van Vandemoortele en Heuschen & Schrouff Foods Group bevestigen de overname van SoFine Foods, dochterbedrijf van Heuschen en Schrouff, door Vandemoortele. SoFine Foods is een toonaangevende producent van tofu, een plantaardig alternatief voor vleesproducten op basis van soja.

Via haar divisie Alpro soya is Vandemoortele Europees marktleider in het segment van 100% natuurlijke sojaproducten. Heuschen & Schrouff Foods Group is via haar bedrijf Heuschen & Schrouff Oriental Foods Trading in Europa een van de belangrijke spelers op het gebied van import & export van authentieke Aziatische roducten.

De onderhandelingen over een overname van SoFine door Vandemoortele zijn rond. De directies van beide bedrijven bevestigen dat Alpro, dochter van de Vandemoortele Groep, het Nederlandse bedrijf, gespecialiseerd in tofu-producten, overneemt. "Met deze overname breidt de Vandemoortele Groep haar activiteiten in plantaardige producten op basis van soja verder uit en consolideert ze haar positie op de Europese markt," aldus Jean Vandemoortele, President Group Executive Committee van Vandemoortele. SoFine, gevestigd in Landgraaf, telt ruim 70 medewerkers. Opgericht in 1963, startte deze organisatie als eerste in Europa met het op industri�le schaal produceren van tofu. Door de jaren heen is SoFine Foods uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van tofu-producten. Tofu is een 100% plantaardig alternatief voor vleesproducten op basis van soja en maakt in China en Japan sinds mensenheugenis deel uit van het standaard dieet. SoFine Foods is met een uitgebreid assortiment tofu-producten (Tofu reepjes, Tofu gehakt, Tofu Balletjes, Tofu Burgers) actief in diverse Europese landen, met als focus België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Naast het hoofdmerk SoFine bestaat het merk De Morgenstond, dat hoofdzakelijk verdeeld wordt in natuurvoedingswinkels in België en Nederland. Hoewel het hier een relatief kleine overname betreft, is de acquisitie van SoFine voor Alpro een belangrijke, strategische stap in een nieuw voedingssegment, dat perfect aanleunt bij het plantaardig karakter van haar andere producten.

"De overname van SoFine kadert volledig binnen de bedrijfs- en productfilosofie van Alpro soya. De tofuproducten van SoFine vormen een perfecte aanvulling op ons assortiment. Ze zijn rijk aan soja en bieden een lekker en gezond alternatief voor vleesproducten. Op deze manier beantwoorden we aan de vragen van de consument die een gezonde levensstijl en natuurlijke producten steeds belangrijker vindt," aldus Bernard Deryckere, Managing Director van Alpro. Ook bij Heuschen & Schrouff zijn ze opgetogen: "Met deze verkoop ontstaan er extra voordelen: Heuschen & Schrouff kan zich enerzijds meer gaan concentreren op haar hoofdactiviteit en anderzijds wordt SoFine, nu nog meer dan voorheen, in staat gesteld zich verder te ontwikkelen onder de paraplu van Alpro," aldus Frits Schrouff, Algemeen Directeur van Heuschen & Schrouff Foods Group.

Over Alpro en Vandemoortele

De Belgische onderneming Alpro is een divisie van de Vandemoortele groep, de tweede grootste voedingsgroep in België. De groep concentreert zich op drie kernactiviteiten verspreid over twee divisies, met name de Soy Foods divisie voor sojaproducten en de Lipids & Dough divisie voor diepvriesbakkerijproducten en verpakte margarines & vetten. De groep telt 19 productie-eenheden en 19 commerciële vestigingen in 12 Europese landen. Met ruim 3.200 medewerkers realiseert de groep een omzet van ca. 850 miljoen euro. Alpro realiseert met 660 medewerkers een omzet van ca. 250 miljoen euro.

Over Heuschen & Schrouff Foods Group

De Nederlandse onderneming Heuschen & Schrouff is sedert ca. 45 jaar gespecialiseerd in de import & export van authentieke Aziatische producten. Meer dan 2.000 artikelen worden rechtstreeks geïmporteerd uit landen als Thailand, Filippijnen, Singapore. Maleisië, Vietnam, Japan, China etc. Ook maken een eigen taugé kwekerij en tot voor kort ook een tofu-bedrijf deel uit van dit familiebedrijf. Het bedrijf vermarkt haar assortiment in zo'n 10 Europese landen. Met ruim 225 medewerkers realiseert de groep een omzet van ca. 55 miljoen euro. SoFine realiseert een omzet van 8,2 miljoen euro.

Commentaren

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 2606