Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Sojamelk wordt toegestaan bij Amerikaanse schoolmaaltijden

Op 19 mei 2004 heeft het landbouwcommittee van de senaat een wet goedgekeurd om het kinderen mogelijk te maken dat ze bij hun schoolmaaltijd sojamelk kunnen krijgen in plaats van koemelk.

De wetgeving van 1940 in verband met het federale schoolvoedingsprogramma stond geen anderen dranken toe dan koemelk bij de schoolmaaltijden. Tot voor kort werden de uitgaven voor sojamelk niet gesubsidiƫerd binnen het schoolvoedingsprogramma. Deze nieuwe regels zijn ontworpen om ook subsidie te kunnen geven aan scholen voor het uitreiken van sojamelk. Deze wijziging is mogelijk gemaakt dankzij de tussenkomst van de Soyfood Association of North America (SANA). Deze verandering is zeer belangrijk voor kinderen die veganistisch eten en voor kinderen die sojamelk willen drinken voor gezondheidsredenen. Veel kinderen drinken geen koemelk omdat ze allergisch zijn of omdat koemelk verteringsproblemen geeft, bv.lactoseintolerantie.
Volgens de USDA drinken 16 % van de middelbare school en 6 % van de lagere school kinderen geen koemelk bij hun schoolmaaltijd. Koemelk bevat calcium, vitamine A en vitamine D. Verrijkte sojamelk voorziet in dezelfde voedingsmiddelen omdat calcium, vitamine A en vitamine D toegevoegd zijn gelijk aan de hoeveelheid die terug te vinden is in koemelk. (300 mg calcium, 100 IU vitamine D en 500 IU vitamine A per 100 ons). Een bijkomend voordeel is dat sojamelk weinig verzadigde vetten en geen cholesterol bevat.

Voordat een school sojamelk kan aanbieden, moeten ze en geschreven aanvraag indienen van ouders of voogden en staatsagentschappen dienen te worden geĆÆnformeerd. De SANA kan het personeel dat instaat voor het voedselprogramma bijstaan om tegemoet te komen aan de vereisten.

Commentaren

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 4041