Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Daidzeïne vermindert groei borsttumoren in knaagdieren

Deze studie werd uitgevoerd om de anti-kanker effecten daidzeïne en zijn metabolieten in knaagdieren te onderzoeken. Vorige epidemiologische studies hebben aangetoond dat soja het risico van verschillende ziekten, waaronder borstkanker, verlaagt. Sojabonen bevatten veel isoflavonen (genisteïne en daidzeïne) waarvan is aangetoond dat ze een oestrogene respons bezitten en kunnen binden aan oestrogeenreceptoren.

Resultaten van de studie

Wetenschappers van de State University of New York behandelde ratten en muizen, die menselijke tumoren hadden ingeplant, met daidzeïne en zijn metaboliet equol in een dosis equivalent aan tamoxifen, een anti-kanker geneesmiddel gebruikt voor de behandeling van oestrogeen receptor positieve borstkanker in menopauzale vrouwen.
Veel studies zijn uitgevoerd over dit onderwerp, maar dit was de eerste om een orale behandeling toe te passen in een normale menselijke dosis. De wetenschapper implanteerde de knaagdieren eerst met menselijke borsttumoren of borstkankerweefsel en behandelde hen daarna met isoflavonen. Vervolgens observeerden ze de groei van de tumoren gedurende enkele weken. Zij vonden dat orale behandeling van de muizen met daidzein of equol de groei van borsttumors en menselijke borstkanker weefsel significant onderdrukten, zelfs effectiever dan tamoxifen. Daidzeïne of equol veroorzaakte directe afdoding van de kankercellen.

Conclusie

Het onderzoek concludeerde dat daidzeïne en equol kunnen gebruikt worden in nieuwe geneesmiddelen tegen borstkanker en dat de dagelijkse consumptie van daidzein vrouwen kan beschermen tegen borstkanker.

Bron

Anti-breast cancer potential of daidzein in rodents. Life Science. 2012 Oct 5;91(11-12):415-9.

Commentaren

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 7477