Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Alpro lanceert sojadranken met een Plus

alproplus

Alpro lanceert twee nieuwe sojadranken met gezondheidsbevorderende toevoegingen: Alpro Plus Plantensterolen en Alpro Plus Calcium. De Nederlandse site van Alpro meldt dat deze twee producten te vinden zijn in de schappen van supermarkten o.a. Albert Heyn. Op hun Belgische site staat nog niets over deze lancering, maar ��n van deze producten, Alpro Plus Plantensterolen, is al wel te vinden in de Colruyt.

Alpro Plus Plantensterolen

Plantensterolen zijn cholesterolachtige stoffen, die in de celmembranen van bepaalde planten, zoals noten en trouwens ook sojabonen, van nature voorkomen. Plantensterolen vinden we al langer terug in margarines, maar worden steeds meer toegevoegd in zuiveldranken en nu ook in sojadranken. Omdat ze het cholesterolgehalte in het bloed met tot 10% kunnen verlagen zijn plantensterolen enorm populair geworden. Ze werken door de opname te verminderen van cholesterol uit de voeding en cholesterol dat via de lever en de gal in de darmen is gekomen. Alpro beweert dat met het drinken van 2 glazen van 250 ml per dag een bijdrage wordt geleverd aan het actief verlagen van het cholesterol. Het verbruiken van meer dan 4 glazen of per dag wordt niet aangeraden. Verder is dit product mogelijk minder geschikt voor kinderen jonger dan vijf jaar en zwangere en borstvoedende vrouwen.

Alpro Plus Calcium

Met Alpro Plus Calcium speelt Alpro in op de voedingstrend om producten aan te rijken met calcium. Een glas Alpro Plus Calcium bevat 400 mg calcium, ofwel 50% van onze dagelijkse behoefte. Daarnaast levert Alpro Plus Calcium per glas ook 38% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine D. We hebben inderdaad calcium nodig voor de opbouw en onderhoud van onze botten, maar of een overmatig gebruik van calcium de gezondheid van onze botten uiteindelijk bevordert is nog niet bewezen. En zijn zelfs enkele studies die bewijzen dat een hogere consumptie van zuivel, en dus van calcium, juist leidt tot meer botbreuken. De gewone sojamelk van Alpro en deze van andere producenten bevatten trouwens ook heel wat toegevoegde calcium, meestal 300 mg calcium per glas.

Commentaren

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 3578