Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Alpro verkocht aan Dean Foods

Vandemoortele verkocht haar Alpro Divisie aan Dean Foods voor een prijs van ongeveer €325 miljoen. De transactie zal naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van 2009. Vandemoortele verkocht haar sojadivisie, omdat ze zich meer willen richten op hun diepvriesbakkerij en margarine & vetten activiteiten, die zich hoofdzakelijk richten op de professionele en industriële klanten, terwijl Alpro consumptiegoederen produceert. Ook Unilever, Raisio en Danone waren geïnteresseerd in de aankopen van de Alpro division, en vallen dus nu buiten de boot. Vandemoortele begon al een tijdje geleden met de verkoop, omdat ze kapitaal nodig had voor de financiering van hun recente overname van de Franse diepvriesbakkerijspecialist Panavi.

Dean Foods krijgt door middel van deze overname een sterk Europees platform en zal zich opstellen als een wereldleider met meer dan $ 1 miljard in jaarlijkse detailhandelsverkoop van sojadranken en aanverwante producten. Dean Foods is een van de belangrijkste levensmiddelenproducenten in de Verenigde Staten en produceert en verkoopt een scala aan nationale merkproducten van soja-, melk- en zuivelproducten en bezit merken zoals Silk Soymilk en Horizon.
Bernard Deryckere van Alpro verklaart: "Ik ben zeer optimistisch over de toekomst van Alpro. Onze marktstrategie en sterke waarden gecombineerd met onze fantastische medewerkers hebben geleid tot buitengewone resultaten in het verleden. Ik ben blij dat Dean Foods, een gereputeerde leider in sojamerkproducten, onze moedermaatschappij gaat worden. Met een gedeelde passie voor groeiende merken, is het mijn diepste overtuiging dat we nu een nog groter succes samen gaan delen."

Alpro is op Europees niveau een toonaangevend merk van dranken en levensmiddelen op basis van soja, met een netto-omzet van ongeveer $260 miljoen in 2008. Alpro met zijn staf van ongeveer 750 mensen heeft productievestigingen in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland.

Commentaren

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 5408