Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Alpro wordt Danone

alpro-danoneHet Franse zuivelbedrijf Danone neemt de Amerikaanse producent van sojamelk WhiteWave Foods over, het moederbedrijf van Alpro. Danone betaalt ongeveer 10 miljard dollar voor WhiteWave.

Tot 2009 was Alpro onderdeel van Vandemoortele. Daarna kocht het Amerikaanse Dean Foods het bedrijf voor 325 miljoen euro, om het onder te brengen in de afdeling Whitewave. Alpro groeit de laatste jaren sterk en ziet de markt van plantaardige drinks en voedingsproducten jaar na jaar fors toenemen. Dit jaar investeerde Alpro nog 115 miljoen euro en werden 160 nieuwe jobs gecreëerd. In Wevelgem zelf investeerde Alpro 80 miljoen euro voor met nieuwe verpakkingslijnen en een geautomatiseerd magazijn. Bij Alpro werken in totaal meer dan 1.100 mensen.

Bovendien toont Alpro aan dat deze sterke groeicijfers hand in hand gaan met duurzaamheid. Als lid van het WWF Climate Savers Programma, legt Alpro zichzelf strenge doelstellingen met wetenschappelijke onderbouw op voor CO2 vermindering tegen 2020.

Met sterke A-merken als Danone, Nutricia en Evian en met activiteiten in meer dan 150 landen is Danone één van ’s werelds toonaangevende voedingsbedrijven. In 2007 heeft Danone het Nederlandse bedrijf Numico overgenomen. In 2010 ontving Danone Nederland van consumentenorganisatie Foodwatch het Gouden Windei voor het product Actimel omdat Danone volgens onafhankelijke wetenschappers ten onrechte gezondheidsclaims aan dit product ophangt. Danone blijft bij zijn standpunt dat het yoghurtdrankje de weerstand verhoogt, maar het wetenschappelijk onderzoek naar de positieve uitwerking van Actimel is niet openbaar en dus dubieus.

Commentaren

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 1035